Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 147 2.0 обслужване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 147 2.0 обслужване

здравейте пак!
    като сте казали ще се изфукам! имам я от две седмици, вече успях да и навъртя около 3000 км и съм много доволен. преди това съм карал фиат уно и темпра. и от тях съм много доволен (фен съм на итлианските возила) обаче 147-цата е супер. двг-то е 2.0 има почти всички екстри: абс, аср, 8 еърбега, двузонен клима, гсм, навигация, черна кожа, аудио босе с вградена бас туба, 17' джанти...аиде стига, че заприличах на продавач на стари коли. обаче голям проблем се оказа обслужването. първият зор са сервизите: отказват да я обслужват, дори в така нареченият "фирмен " във варна. вторият проблем са частите-в един сервиз ме наплашиха за ангренажния ремък и сега се чудя какво да правя. ако някой има някаква инфо-хелп!!!
    alfa 147 2.0 ts

Поздрави за избора 2 литра си е 2 литра
    Относно фирмения сервиз - не се препоръчва, не сме желани там !!!

Не става ясно от поста ти за какво са те наплашили?
    Така или иначе има сервизи във Варна, където могат да я обслужат, конкретно за ремъка - да изискват се едни "пети" за да се получи сполучлива смяната му и в много малко сервизи ги имат.
    Пиши какви точно въпроси имаш за решаване и ще помагаме
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

в кичево нямат проблем със смяната на ангренажа, обаче ми казаха че ремъкът, който съм приготвил (дайко) не бил достатъчно качествен и се късал често. трябвало пирели, закупен от ауто италия!? нали се сещаш как ме хвърлиха в размисъл. от друга страна някъде по форумите прочетох, че оригинално алфите се продават с дайко. кое е вярно и кой е истински майстор на алфа във варна?
      alfa 147 2.0 ts

Comment

Повечето алфи, коитознам са с ремък Дайко!
        Проблем досега не знам, освен един пресен при който водната помпа сдаде багажа и си го изкара на ремъка и други.

Не знаех, че в Кичево работят само с Пирели въх

Comment

по принцип всичко слагат, но единствено с пирели дават гаранция. не знам дали по търговски причини препоръчват пирели-все пак е 71 лв.
          alfa 147 2.0 ts

Comment

Важно е да имаш доверие на сервиза си - ОК. При теб явно е така.
            Слагай Пирели тогава, какво толкова се чудиш?

Между впрочем Рикамби Оригинален ремък е около 83 лв! Лошо няма!
            Аз си мисля, че ролките не са по-малко важни. За тях каква марка ти препоръчват?

Comment

Смени задължително двата ангренажни и всички прилежащи ролки към тях и то при съвесни майстори че преди години на такъв мотор патих от несмяна в сервиз защото "ставали"

Comment

аз ще сменям всички ролки и ремъци задължително. колкото до доверие в сервиза все още нямам, затова ми се ще някой да ми препоръча такъв във варна. за ролките никой не ми е препоръчал конкретна марка, но аз си купувам частите от един познат и той ми избира такива, на които има поглед на произхода. той ми даде всички ремъци дайко, а пък в сервиза ги разкритикуваха като неподходящи и затова се притесних. а със предните си коли съм късал два пъти ангренаж заради майсторска грешка и сега ме е шубе. луда работа
                alfa 147 2.0 ts

Comment

Просто сервиза работи с пирели и гледат да си пробутат тяхната стока
                  Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                  The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Смени сервиза!
                    Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Първоначално публикувано от niki-25
                      Просто сервиза работи с пирели и гледат да си пробутат тяхната стока
                      Те не само гледат да си пробутат стоката но и да позабогатеят даже ако ремъка струва 70 лв той го взима с око,о 25-30% отстъпка а на теб ти го дава на магазинската цена. това са си чисти 20 лв за майстора всички правят така. Даже може да ти каже аз щи ти взема хубав ремък на хубава цена ти да не се разхождаш
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

дайко е много добър избор, при положение, че комплекта е купен вече, не се притеснявай и го слагайл
                        обикновенно в комплекта с дайко вървят ролки "ина" или "скф"-и 2те са водещи в бранша, ако са други - сподели та колегите да си кажат мнението
                        156 2,4 jtd

Comment

вече си намерих сервиз само дано ми издържат старите ремъци до 24-ти, че тогава ми е часа.
                          alfa 147 2.0 ts

Comment

и щях да забравя: много благодарности на мартин за оказаното съдействие. имам да те черпя
                            alfa 147 2.0 ts

Comment

Колега моля те напиши колко ще ти струва обслужването на автомобила всичко с труда.
                              Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                              The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Working...
                              X